Grote stap voorwaarts in elektrisch rijden

17/01/2017

Ford brengt in de komende jaren dertien elektrische, plug-in hybride en hybride voertuigen op de markt, waaronder hybride versies van de Mustang in de VS en een plug-in hybride versie van de Transit Custom in Europa. De marktintroductie van zeven nieuwe modellen staat al gepland vóór 2020.

“Naarmate steeds meer klanten over de gehele wereld geïnteresseerd raken in elektrische auto’s, zet Ford zich in om zo veel mogelijk klanten te voorzien van een breed assortiment aan elektrische auto’s, services en oplossingen om het leven van mensen te verbeteren”, aldus Mark Fields, President en CEO van Ford. “Onze investeringen en de uitbreiding van ons assortiment reflecteren onze visie dat het aanbod aan elektrische auto’s het verkrijgbare aantal auto’s op benzine in de komende 15 jaar zal overstijgen.”

Dit jaar begint Ford met het testen van de nieuwste generatie elektrische auto’s. In Europa zal onder andere de Ford Transit Custom ‘plug-in’-hybride op de weg getest worden. Vanaf 2019 zal deze bestelwagen te koop zijn.

Ford is ook bezig met de ontwikkeling van een reeks services die het gebruik van elektrische auto’s verder moeten vergemakkelijken. “Innovatieve services kunnen net zo belangrijk zijn voor klanten als de elektrische auto’s zelf”, aldus Hau Thai-Tang, Group Vice President Purchasing en promotor van elektrische auto’s bij Ford. “We investeren in oplossingen die particulieren en eigenaren van zakelijke wagenparken moeten helpen om deze nieuwe voertuigen en technologieën naadloos in hun leven te integreren.”

Zo heeft Ford al met verschillende andere autofabrikanten in Europa een Memorandum of Understanding gesloten voor het opzetten van een heel snel oplaadnetwerk, dat aanzienlijk sneller moet zijn dan krachtigste oplaadsystemen die momenteel in gebruik zijn. In eerste instantie zijn in Europa 400 oplaadpunten gepland. Het is de bedoeling dat consumenten tegen 2020 toegang hebben tot duizenden krachtige oplaadpunten.

Ford is ook bezig met het testen van draadloze technologie op elektrische bedrijfsauto’s in de VS en Europa om het opladen van elektrische auto’s net zo gemakkelijk te maken als parkeren. Zo wordt voorkomen dat bestuurders vergeten om de accu’s op te laden. Met draadloos opladen wordt het elektrische bereik van woon-werkverkeer op korte afstand verder uitgebreid, zelfs tijdens korte stops. Consumenten kunnen straks ook oplaadtijden reserveren met behulp van FordPass.

Nieuws

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen